ထန္းလ်က္ က ေပးေသာ
က်န္းမာေရး အာနိသင္မ်ား
ျမန္မာ့႐ိုးရာစားစရာ ထန္းလ်က္ႏွင့္ က်န္းမာေရး အာနိသင္မ်ား
့(၁) ေန႔စဥ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြး သားကို သန္႔စင္ေစသည္။
့(၂) အစာေၾကေစၿပီး အခ်ိဳစားလိုစိတ္ ႐ုတ္တရက္ျဖစ္လာတတ္ေသာအခါ မ်ိဳးတြင္ ထန္းလ်က္ကို သတိရလိုက္ ပါ။
့(၃) ထန္းလ်က္ကို ဂ်င္းႏွင့္ေရာ၍ စားသံုးျခင္းျဖင့္ အဆစ္အျမစ္နာက်င္ ျခင္းကို သက္သာေစၿပီး အဆစ္မ်ား ခိုင္မာလာေစသည္။
့(၄) စားသံုးျခင္းျဖင့္ အသားအေရႏွင့္ ဆံပင္က်န္းမာေစၿပီး မ်က္ႏွာေပၚတြင္ ဝက္ၿခံ၊ အမည္းကြက္မ်ားထြက္ျခင္း ကို ဟန္႔တားေပးႏိုင္သည္။
့(၅) ေန႔စဥ္ ထန္းလ်က္ရည္ စားပြဲဇြန္း(၁)ဇြန္း ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အမ်ိဳးသမီး မ်ား လစဥ္ဓမၼတာမလာမီ ဝမ္းဗိုက္ နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္းကို သက္သာေစ သည္။
့(၆) ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ားတြင္ ကိုယ္ဝန္လြယ္ခ်ိန္၌ ျဖစ္တတ္ေသာ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ နိုင္သည္။
စားသံုးနည္းမ်ား
့(၁) အဆုတ္ပြ၊ ပန္းနာေရာဂါအတြက္ ႏွမ္းနက္ျဖင့္ စားသံုးပါ။
့(၂) အားနည္းျခင္းအတြက္ ထန္းလ်က္ စားပြဲဇြန္း (၁)ဇြန္းတစ္ေန႔ (၂)ႀကိမ္ စားပါ။
့(၃) ၾကြက္သားမ်ားသန္စြမ္းေစရန္ ႏို႔ႏွင့္ ေရာေသာက္ပါ။
့(၄) ေမာပန္းျခင္းအတြက္ တစ္ေန႔ လွ်င္ ထန္းလ်က္စားပြဲဇြန္း(၁) ဇြန္း ေသာက္ပါ။
့(၅) လစဥ္ ဓမၼတာလာစဥ္ႏွင့္ မလာမီ ျဖစ္တတ္ေသာ နာက်င္မႈမ်ားအတြက္ တစ္ေန႔လွ်င္စားပြဲဇြန္း(၁)ဇြန္း ေသာက္ပါ။
ႏွင္း credit to>>Health Updates Journal
credit//
က်န္းမာေရးအတြက္ေဆးတစ္ခြက္။
No comments:
Post a Comment